Skip to main content
telefoon telefoon 0186 601414         info@fysiomhl.nl

Leefstijlcoaching

Gecombineerde Leefstijl interventie (GLI) Coaching op Leefstijl (CooL)

Het CooL-programma

Het CooL-programma staat voor Coaching op Leefstijl. Het wordt vergoed door de basisverzekering, zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. Deelname is op verwijzing van de huisarts.

Het CooL-programma is geen dieet, het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ga je ook aan de slag met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

Het programma duurt 24 maanden en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken met jouw leefstijlcoach.

Voor meer informatie kan je kijken op: https://leefstijlinterventies.nl/leefstijlcoaching-cool-programma/informatie-voor-deelnemers/

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

  1. Je werkt samen met je CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De leefstijlcoach ondersteunt je om je gedrag te veranderen.
  2. Je kijkt samen met je coach naar wat er nu al goed gaat.
  3. Je stelt samen met je coach doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
  4. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Wat verwachten we van de deelnemer?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.

Wanneer mag je meedoen?

De huisarts kan jou aanmelden voor het  CooL-programma als je:

  • 18 jaar of ouder bent,
  • overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
  • of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

De uitvoering van CooL wordt gecoördineerd door de zorggroep Hoeksche Waard, https://zghw.nl/positieve-gezondheid/gezondeleeftstijl/. Vanuit de praktijk is Emilie de Boer de leefstijlcoach.

Folder-leefstijl